Kel Hasan Efendi'nin ardından geleneksel Türk tiyatrosunun ve sanat sanatının önemli isimleri İsmail Dümbüllü, Münir Özkul ve Ferhan Şensoy'un taşıdığı türban, Mayıs 2016'da Şensoy tarafından Rasim Öztekin'e devredildi.
Daha sonra Öztekin türbanı sahneye davet etti. transfer edildi. Altıncı türban Şevket Çoruh, türbanın önceki sahipleri Ferhan Şensoy ve Rasim Öztekin'e teşekkür ederek törenin en önemli kısmının iki büyük ustanın hayatta iken ellerinde tutulması olduğunu belirtti. Kovid-19 önlemleri nedeniyle tiyatro oyuncularının yaşadıkları zorluklara değinen Çoruh, geleneksel Türk tiyatrosunun meddelerinin "Doğru dostum" diyerek konuşmaya başladığını kaydetti.
“Beni yetiştiren ve Türk tiyatrosu için büyük emek veren tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Zor şartlara rağmen perde açmaya çalışan ve kalbi tiyatro dolu olan tüm tiyatro çalışanları adına türbanı kabul ettiğini vurgulayan Çoruh, şöyle devam etti:Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görüntülü mesajları törene katılamayan dördüncü türban Ferhan Şensoy izlendi. . Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu'nun sahneye koyduğu "Bir Baba Hamlet" oyunuyla sona eren geceye oyuncu ve tiyatro severlerin yanı sıra çok sayıda tiyatrosever de izleyici ile katıldı.
Tavuğu aldıktan üç ay sonra kalp rahatsızlığı nedeniyle evrelerden uzaklaştı ve bu nedenle en çok kurban o oldu. Öztekin'in kendi doktoruna ve koronavirüsle mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ettiğini belirten Öztekin, Dr. Öztekin, türbanı teslim etme kararı aldıktan sonra Ferhan Şensoy'a sorduğunu ve onayını aldıktan sonra Şevket Çoruh'u aradığını anlatarak, “Oynayamazsam içimde tavuk olması anlamsızdı. Türban çalmak zorunda olduğu için hemen transfer etmek istedim ”dedi. Öztekin, 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde türban devir teslim törenini yapmak istediklerini ancak salgın tedbirler nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını açıkladı.