Sorunların üstesinden gelmenin bazı yolları olsa da, çoğu pek kullanışlı değildir. Ekto VR'nin ilk ürünü olan Ekto One, bu konuda bambaşka bir yaklaşım benimsiyor.
Bu video ile Half-Life:Alyx'te kullanılan Ekto One'ı görüyoruz ve her şey daha net anlatılıyor. Öte yandan Ekto One'ın bazı dezavantajları var. Bunlardan en önemlisi kullanıcının yavaş hareket etmesi gerektiğidir. Bazı FPS oyunlarında kullanıcılar bundan memnun olmayabilir.
Sanal gerçeklik oyunlarında kullanılmak üzere geliştirilen Ekto One, oyunda daha gerçekçi hareket etmemizi sağlıyor. Bu botlar ileriye doğru yürüdüğünüzde geri kayarak sizi aynı noktada tutar. Robotik teknelerde ayrıca hareketsiz dururken düşmenizi önleyen bir fren sistemi vardır. Ekto One robot tekne modeli kurumsal çözümler için tasarlanmıştır ve 2-4 yıl içinde tüketiciler için piyasada olması beklenmektedir. Öyle ki son tüketiciye ulaşacak versiyonlarda bazı iyileştirmeler yapılabilir. Sanal gerçeklik teknolojisi sektör tarafından beklendiği kadar benimsenmese de son yıllarda önemli gelişmeler kaydetti. Hiç şüphesiz VR cihazlarının aşması gereken daha çok sorunu var, bunlardan biri fiyatları. Oyun karakterinin (birinci şahıs) gözünden baktığımız sanal gerçeklik oyunları oldukça keyifli olsa da haritada gezinmek insanlar için oldukça garip. Hareket hastalığına, sanal gerçeklik gözlükleri takarken oyunda dolaşırken vücudumuzun hareketsiz kalması da neden olabilir. Gerçek hayat oyunlarında bir şeye çarpma riski vardır. Half-Life:Alyx dahil çoğu oyun, bu nedenle oyuncuların anında bir noktadan diğerine atladığı bir ışınlanma sistemi kullanır.