Apple’ın çipi Intel’i çok zor durumda bırakacak

Apple, One More Thing sloganıyla başka bir sürpriz etkinlik daha düzenledi. Dün akşam internette yayınlanan etkinlikte firma bu kez yeni işlemcisi M1 ve bu işlemciyi kullanan yeni Mac'leriyle karşımıza çıktı.

Etkinliğin yıldızı kesinlikle Apple M1 işlemcisi oldu. Donanım ve yazılım uyumluluğuyla dikkat çeken Apple M1, Apple'ın iddiasına göre kullanıcılara oldukça iyi bir deneyim sunacak. 16 milyar transistör ile karşımıza çıkan işlemci, 8 çekirdek ve 4 yüksek hızlı iş parçacığına sahip. Bu nedenle Apple M1, dünyanın en hızlı CPU çekirdeği olarak tanımlanıyor. USB 4.0 ile Thunderbolt bağlantı teknolojilerini destekleyen işlemci ayrıca 8 çekirdekli bir grafik arabirimi kullanır. Düşük güç tüketimine sahip olan Apple M1, yüksek performans sunmanın yanı sıra 10W seviyesinde rakiplerine göre neredeyse 2 kat daha iyi sonuçlar veriyor.

İşlemcinin yüzde 75 daha az güç tüketmesi de dikkat çekiyor.

Bu işlemci Pro, MacBook Air ve Mac mini kullanan yeni nesil MacBook, etkinlikte ortaya çıkan diğer ürünlerdi. Bu ürünlerin detaylarına yyazilim.com/teknoloji sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Benim ana fikrim, Apple'ın kendi işlemcisini üretmesiyle dengelerin değişeceği. Apple'ın Intel'in ekosisteminden ayrılması Intel için çok büyük bir kayıp olsa da büyük resme baktığımızda Intel'in daha büyük bir yara aldığı söylenebilir. Apple'ın çipleri ayrıca Arm tabanlı olarak da adlandırılır. Tüccarın siparişleri nasıl yerine getirdiğini kontrol eden sistem, İngiltere merkezli Arm şirketi tarafından geliştirilmiştir. Ancak işlemcinin kendisi Apple'ın kendi tasarımıdır. Microsoft ayrıca Qualcomm tarafından geliştirilen Arm çiplerinde işletim sistemini çalıştırmak için büyük çaba sarf etti. Bu yıl bu yongalar üzerinde çalışan ilk bilgisayar olan Surface Pro X'i tanıtan Windows, henüz yaygın olarak kullanıma sunamadı. Çoğu Windows bilgisayarı Intel yongalı bilgisayarlarda çalışır. Ancak Mac'lerin de Arm altyapısına geçmesinin bu alanda Windows'a yardımcı olabileceği belirtiliyor.

INTEL İÇİN APPLE KAYBETMEYE DEĞER

CSS Insight danışmanlık firmasından Ben Wood, etkinlikten sonra yaptığı açıklamada, "Apple'ın hamlesi, Arm yongalı bilgisayarların kullanımını kişisel bilgisayarlardan veri merkezlerine yayacak ve bu da tüm Arm sistemine yardımcı olacaktır." Wood'a göre, Intel için asıl endişe, Apple'ı kaybetmek yerine bu durumun ortaya çıkmasıdır.Apple, böylece Eylül ayından bu yana üç etkinlik gerçekleştirdi.Ancak Aralık ayında yeni bir duyuru ile karşılaşırsak bu sürpriz olmayacak. nesil AirPods veya AirPods Pro, Apple'ın yeni nesil kulak üstü kulaklıkları ve henüz duyurulmamış diğer sürpriz ürünleri 2020'nin sonundan önce duyurulabilir veya gelecek yıl kalabilir.

Watch Dogs Legion yeni depresyon döneminde geçiyor. Depresyon döneminden bahsetmişken, bu kadar geriye gitmeye gerek yok; Bu ekonomik çöküşün nedeni geleceğin korkulan teknolojisi olan yapay zekadan başka bir şey değil.Oyunun hikayesi Dalton ile başlıyor Wolfe, DedSec hacker grubunun bir üyesi. Oyun aslında oldukça hızlı başlıyor. Hikayenin başında parlamento binasını patlayıcılarla yıkmayı planlayan bir grup olan Zero Day'in eylemlerini engellemeye çalışıyoruz; Ama patlayıcıları engellemeye çalışırken büyük resmi göremiyoruz ve bombalar patladığında grubun Londra'nın her yerine bomba attığını öğreniyoruz. Bu gelişmeden sonra tabii ki şehir kaosa sürükleniyor ve oyunun asıl hikayesi de bu noktadan hemen sonra başlıyor. Hükümet, özel bir şirket olan Albion ile Londra'nın düzenini korumak için bir anlaşma yapıyor. Ancak dezavantajı, Dedsec'in bu patlamaların suçlusu olarak görülmesi ve bu nedenle ekibin artık eskisi kadar aktif olamamasıdır. Bu grubun bir üyesi olarak bu iftiradan kurtulmak için yoğun çaba sarf ediyoruz.

ATMOSFER

Oyunun atmosferine devam edelim. Hikayeleriyle birlikte çevredeki unsurlarla mükemmel bir şekilde harmanlanan ve sizi içine almayı başaran bazı oyunlar var. Tıpkı filmlerdeki gibi. Ubisoft'un oyunculara ulaştırdığı Watch Dogs Legion, oyuncuya tam bir depresyon süresi de veriyor. Sokaklarda dolaşırken kendinizi Londra'da hissediyorsunuz. Ayrıca oyunda birçok yan görev var; Haliyle başa çıkacak pek çok şey bulabilirsiniz.

Kariyerime başladığımdan beri Apple'ın faaliyetlerini yakından takip ediyorum. Dünyanın en büyük yazılım geliştirici konferansı olan WWDC'ye de defalarca katılma şansım oldu. Ancak pandemi sürecine girdiğimizde iPhone 12 serisinin Apple Watch ile duyurulduğu ve geçen ay yeni iPad etkinliğinin yapıldığı etkinlik internette gerçekleştirildi. Etkinliğe olan ilgiyi anlamak için Apple'ın YouTube kanalına gidip canlı yayını izlemek yeterliydi. Yaklaşık 2,5 milyon kullanıcının etkinliği YouTube üzerinden izlemesi, iPhone 12'lerin merakla beklendiğini anında ortaya koydu.

Hurriyet.com.tr, Apple'dan canlı olarak takip ettiğimiz bu etkinlikte; İPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max adlı dört yeni telefonu tanıttı. Olaydan önce sızdırılan bilgilerin çoğu doğru çıktı; Tasarım açısından büyük bir değişiklik yok; Ancak teknik özelliklere baktığımızda Apple'ın çok yol kat ettiğini görebiliyoruz. Ancak bu yılki etkinliğin ana gündem maddesi 5G teknolojisi oldu. Bugüne kadar birçok teknoloji şirketi 5G destekli telefonlar sundu. Ancak Apple, pazarın olgunlaşmasını bekleyen ve 'zamanında' sahneye çıkmayı seven bir marka. Bu nedenle 5G telefonlar konusunda acele etmedi ve bugünü bekledi. Dahası, 5G teknolojisi hala dünyanın birçok ülkesinde aktif olarak kullanılmamaktadır. Ama gelecek yıl 5G hakkında daha çok konuşacağız; çünkü Türkiye dahil birçok ülkede bu teknoloji hayatınıza girmeye başlayacak.

Çin pazarı, telefonu Apple'a getirmek için çok önemli ve 5G teknolojisi de bu bağlamda değerlendirilebilir. Çin'de aktif olarak 5G kullanıldığı için ve bu noktada 5G'li bir iPhone ihtiyacı doğuyor. İPhone satışları söz konusu olduğunda Çin'in çok önemli bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz.

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi LG, Wing adlı yeni akıllı telefonunu tanıttı. Diğer birçok telefon gibi iki ekranı bulunan ürünün ön yüzündeki ekran pervane gibi dönerek işin rengini değiştiriyor. Ekranlar hizalandığında tek ekran halini alan telefon elbette oldukça ağır ve taşıması o kadar da kolay değil.

Öte yandan, pervane tasarımı ilk kez LG tarafından kullanılmış olsa da, bu tasarımın gerçekten tutup tutmayacağı belli değil. Telefonun duyurulduğu gün sosyal medyadan gelen yorumlar olduğu için telefonun çok sıcak olmadığını ortaya koyuyor.

NEDEN TUTMAZ? Öncelikle katlanabilen telefonları tartıştığımız bir dönemdeyiz. Bazı telefon üreticileri, ekranı katlayabilen çok işlevli bir telefon geliştiriyor. Ancak bu telefonların fiyatları 'tuzlu' olduğu için şu anda bu cihazlara yaklaşmak mümkün değil. Telefonu ilk gördüğümde, 'LG farklı bir şey yapmak istedi; ama pek olmadı 'diye düşündüm. Çünkü bu telefonun ikinci ekranı yani ön ekranı yatay olduğunda ilk ekranın ancak yarısını kullanabileceğinizi anlıyorsunuz. bu yüzden aslında size sunulan iki ekran değildir; 1.5 ekran.

Üst ekrandan yatay olduğunda ekranın yarısı alt kısımda bildirimleri takip ederken üst ekranda filmi izleyebilir ve oyun oynayabilirsiniz. Ancak pratikte çok faydalı olduğu söylenemez. Şimdi, Neuralink ilk meyvesini verdi; Bir domuz üzerinde yapılan deneyde, Neuralink projesinin sorunsuz çalıştığı gözlemlendi. Çok küçük bir çipten bahsediyoruz; Bu çip, Neuralink cerrahi robotu tarafından gerçekleştirilen bir operasyonla kafa derisine takılır ve bu işlemi gerçekleştirmek için birkaç dakikalık kısa bir operasyon yeterlidir. Açıkçası ben de diğerleri gibi ben de bu gelişmeyi büyük bir heyecanla izledim. Öncelikle bu teknolojinin büyük fırsatlar getireceğini düşündüm. Özellikle engellilerin eli, kolu, ayağı ve gözü olabilecek bir projeden bahsediyoruz. Akıllı protezlerin yalnızca düşünce gücüyle çalıştığını hayal edin. Ya da sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileriyle desteklenen bu tür teknolojinin görme engellilerin yaşamlarına nasıl dokunabileceğini hayal edin. Pek çok engelli insan için, belki de gelecekte engelleri kaldıracak bir teknolojiden bahsediyoruz. Öte yandan araçların kontrolünü bile düşünce gücüyle tartışacağımız günler gelecek. Örneğin herhangi bir donanıma ihtiyaç duymadan oyun oynarken, yani sadece beyinden gelen sinyalleri düşünerek bir oyun deneyimi nasıl mümkün olabilir? Örneğin beynin hacklenmesini tartışabiliriz. Çünkü bu teknoloji, henüz davranmamış düşünceleri bile analiz edip yorumlayabilir. Kötüye kullanılırsa, diğer teknolojik cihazlar gibi büyük sorunlara neden olabilir.

İnternetin gelişimi, hayatımızdaki tüm yerleşimi hayatımızı tamamen değiştirdi; Ancak internet ile birlikte siber güvenlik de hayati bir önem kazandı. Bu konuda dikkatli davranmayan bireysel kullanıcılar ve işletmeler büyük kayıplara uğrar. Bugün Twitter'dan bahsediyoruz. Bill Gates'den Barack Obama'ya kadar pek çok ünlü isme Twitter hesaplarına yetkisiz erişim sağlandı ve bu hesaplar üzerinden bitcoin transferleri yapıldı. Ön tespitlere göre 100 bin doların üzerinde para akışı var. Siber saldırganların Bitcoin üzerinden para transferi yapmak istemelerinin nedeni, Bitcoin üzerinden takip etmenin mümkün olmamasıdır. Twitter, bu saldırının doğrudan çalışanları aracılığıyla yapıldığını kabul ediyor. Yani saldırganlar özel yetkilere sahip bazı çalışanların bilgilerine bir şekilde Twitter üzerinden ulaşarak bu hesaplara ulaşmayı başardılar. Bu ifade aynı zamanda yeni soruları da gündeme getiriyor. Örneğin, bir çalışan bir hesapta oturum açmak ve tweet atmak için nasıl izin alabilir? Bu erişim iznine sahip olmasaydık, belki bugün bu olayı yaşamazdık bile. Donald Trump'ın Twitter hesabına bu şekilde girerlerse, yarın Çin'e savaş açacağım mesajını gönül rahatlığıyla paylaşabileceklerini düşünün. Gerçekten korkunç … Ya da Bill Gates'in hesabından para istemek yerine, tamamen farklı bir rahatsız edici mesaj paylaşılabilirdi.

Örnekler çoğaltılabilir. Ancak bu durum Twitter'ın içine düştüğü durumu açıklamaya yetmiyor. Büyük bir güvenlik zafiyeti var. Şirketin bu hatası nedeniyle belki de birçok ünlü isim veya siyasi isim hesaplarını kapatacaktır. Çünkü kesinlikle bireysel bir hatadan kaynaklanmayan bir sorundan bahsediyoruz. Twitter, sıcakta yaşanan durumu sonlandırmak için önce hacklenen hesapları kilitledi ve bu hesaplardan tweet atılmamasını sağladı. Tüm saldırıya uğramış hesapların onaylanmış hesaplar olması da dikkat çekicidir. Elbette, saldırıya uğramış kullanıcılar aynı zamanda dinlenen ve çok sayıda takipçisi olan kişilerdir. Dolayısıyla kısa sürede 100 bin dolardan fazla para toplanması şaşırtıcı değil. Twitter'da 359 binin üzerinde onaylanmış hesap var. Bu hesaplara zaman zaman dolaylı olarak yenileri eklense de yaklaşık iki yıl Twitter'a onaylı hesaplar için başvuru yapılamamaktadır. Şimdi Amerika'da yaklaşan bir başkanlık seçimi var ve sosyal medya platformları gerçekten büyük bir sınavla karşı karşıya …

The Last of Us serisinin ilk oyununda dünya yeni bir felaketin eşiğindeydi ve herkes aldığı hastalık nedeniyle bilincini kaybederek canavara dönüşüyordu. Milyonlarca ve hatta milyarlarca insan böyle bir dönüşüm geçirdikten sonra, dünya düzeni yıkılır ve anarşi dünyaya hakim olur ve canlandırdığımız Joel ve Ellie anahtar rol oynar. Ellie, tüm insanlardan farklı olarak enfekte olmayan ve hastalığa karşı bağışıklığı olan küçük bir kızdır. Joel'la yolları kesiştiklerinde, maceralarını baba-kız biçiminde takip etmek gerçekten keyifliydi. Oyunun ikinci bölümü geçtiğimiz günlerde satışa çıktı. Ama 500 TL fahiş bir fiyatla … Oyunu satın alıp YouTube ve Twitch gibi video platformlarında izleyenler ikiye ayrıldı. Oyunu ilk kez deneyimleme şansı bulan oyun yetkilileri oyuna tam not verirken, oyuncuların olumsuz yorumları ağırlık kazandı. Ancak olumsuz yorum yapanlar da kendi aralarında bölünmüş durumda. Bazıları oyunu karakterlerin cinsel tercihleri nedeniyle eleştirirken, diğerleri ilk oyunda heyecanı bulamadığını söylüyor. Açıkçası, yeni oyunu beğenmek için pek çok nedenim var. Oynanış, grafikler, atmosfer, gerçekten önemli bir parça. Uzun yıllardır beklediğim güzel bir oyundan bahsediyoruz. Ama elbette eleştiriye katıldığım bir nokta var. Yani, hikayenin pek çekiciliği yok. Bazıları 4 kamera kullanıyor, bazıları 8K video çekiyor, bazıları ince özçekimler kullanıyor, bazıları kendi portrelerini kullanıyor. Hepsi bir yer tutuyor ve kullanıcıları sinirlendirmeye çalışıyor. Öyleyse gerçek nedir? Bir vatandaş yılda bir veya iki yılda bir telefon değiştirmeye çalıştığında, gerçekten buna ihtiyaçları var mı? Yoksa en yenisine sahip olma arzusu bu mu? Elbette bu sosyolojik tespitlere girmeyeceğim; zaten bu makalenin konusu değil. Ancak her hafta her gün bir telefonla tanışmamız artık şaşırtıcı değil. 90'larda ve 2000'lerin başında, Nokia dahil telefon endüstrisinde birkaç isim vardı ve sınırlı sayıda telefon arasından kolayca seçim yapabiliyorduk. Artık birçok telefon modeli birbirine benziyor. Burada da markalar bir özelliği öne çıkarmaya ve satmaya çalışıyor, ancak gerçek şu ki böyle devrim niteliğinde bir yenilikle karşı karşıya değiliz. Son zamanlarda beni heyecanlandıran tek şey, bükülmüş ekranlı telefonlar oldu. Huawei, Samsung, TCL, Motorola gibi bazı markalar kendi ürünlerini ortaya koydu. İlk etapta modellerle ilgili sorunlar yaşanırken, yeni sürümler geldikçe bu sorunlar geride kaldı. Ancak vatandaşın fiyat olarak görülen böyle bir telefonu elde etmesi kolay değil.

Örnekte katlanır ekranlı telefon marka telefon fiyatı 30 bin TL Türkiye'yi buluyor. Evet, bir arabanın telefonuna ödeme yapmak da mümkündür. Tabii ki, bunu karşılayabilecek teknoloji meraklısı bir kişi bu ürünü satın alabilir ve deneyimleyebilir; Ancak çoğumuz için bu telefon henüz mevcut değil. Aslında bükülmüş ekranlı telefonlar dışında telefonlar arasında büyük bir fark yok; ayrıca yenilik. Bazıları 8K video çekebilir; ama bu özelliğe gerçekten ne kadar ihtiyacımız var? 4K'yı bile absorbe edebildiğinizde oldukça yeni olan bir teknolojiye uyum sağlamak için ağır bir ücret ödemek mantıklı mı?

Koronavirüs salgınının birçok olumsuz etkisi oldu. Teknoloji tarafında, büyük markalar büyük paralar kaybetti; Amazon, Apple ya da Google, bir ay içinde hızla eridi. Microsoft, trilyon dolar değerine sahip tek şirket olarak kaldı. Peki bu nasıl oldu?

Microsoft, uzun süredir salgına karşı gerekli önlemleri almış bir şirkettir. Salgının ilk günlerinde çalışanlarını evlerinden çalışmaya teşvik etmesiyle bilinen bir markadır. Elbette Microsoft'un piyasa değerini koruyan tek faktör bu değil. Şirket ayrıca dijital dönüşüm sürecinde aktif rol oynayan birçok yazılıma da ev sahipliği yapıyor. Özellikle Microsoft Teams'in salgından sonra 46 milyon aktif kullanıcıya ulaşması tesadüf değil. Evde çalışmaya başlayan milyonlarca insan işi evine taşıdı. Biz Hürriyet editörleri olarak bu sayfaları evimizden hazırlıyoruz, bu kez evimizden en sıcak haberleri ulaştırmaya devam ediyoruz. Bu da tabii ki iş süreçlerinin evde bilgisayar üzerinden yönetilmesini gerekli kılıyor. Günümüzde 'Home Office' kavramı derinleşirken birçok işletme bu yöntemi ilk kez deniyor. Diğer bir deyişle, her zaman ofis ortamında çalışanların önemli bir kısmı evde bilgisayar üzerinden çalışmaktadır.

Bir bakıma virüs salgını nedeniyle dijital dönüşüm sürecinde hızlanma var. Elbette bu beklentilerin çok ötesinde bir gelişme. Virüs salgınının ne kadar süreceğini kimse bilmiyor; Ancak bu salgının dünyayı değiştireceği ve bazı noktalarda köklü değişikliklere neden olacağı aşikardır. Bunlardan biri evde çalışma kavramı gibi görünüyor. Birçok şirket, çalışanların ev işlerine devam etmesini daha uygun buluyor. Ancak bu elbette bir süreçtir ve zamanla birçok şirkette iyi bir şekilde yerleşeceğine şüphe yoktur.

Esnek çalışma motivasyonu artırır

Esnek çalışma modellerinin son zamanlarda gündeme gelmesi, bu olgunun yeni olduğu anlamına gelmiyor. Mobil çalışma ile ilgili ilk sosyal araştırma 1976 yılına dayanmaktadır. O dönemde Amerika Birleşik Devletleri'nde mobil çalışma sisteminin doğuşunun ana sebebinin işe gidip gelirken trafikte geçirilen uzun saatler olduğu belirtilmektedir. Günümüzde esnek çalışma sisteminin tüm dünyada gündemde olması, corona virüs salgını nedeniyle halk sağlığı için alınan tedbirler nedeniyle evden çalışma zorunluluğundan kaynaklanmaktadır. Birçok çalışma, uzaktan çalışmanın üretkenliği artırdığını ortaya koymaktadır. Çalışan odaklı yüksek güven kültürü yaklaşımını benimseyen şirketler, esnek çalışma ve hareketliliğe kolayca adapte olabilir. Yüksek güven kültürüne dayalı şirketler, kriz zamanlarını daha az kayıpla aşabilir. Samsung, Galaxy Fold isimli telefonu ile ilk etapta dikkatimi çekmeyi başardı. Ekran katlanabilir, geniş versiyonu tabletten farklı değildir. Yani yıllardır kurduğumuz esnek ekranlı bir telefon hayali ilk başta gerçek olmuş gibi görünüyordu. Ancak gerçek tam olarak böyle değil. Samsung ile katlanabilen Mate X ile Huawei'nin telefon kervanına katılması uzun sürmedi. TCL ve Motorola gibi markalar birbiri ardına imajını veriyor. Ayrıca Xiaomi'yi de unutmamalıyız; Geliştirdikleri telefon hiçbir zaman satışa sunulmasa da benzer bir tasarım ortaya koymayı başardılar.Bu telefonlar harika bir tasarım sunuyor gibi görünse de pratikte göründüğü kadar sağlam bir tasarıma sahip değiller. Şirketlerin bu cihazlar için sunduğu garanti de tartışmalı ve oldukça sınırlıdır. Ekranın kıvrımının zamanla (çok kısa sürede) bozulmaya başlaması, ekranda izler çıkması, ekranı katlanmış telefonlar için yolun en başında olduğumuzu ortaya koymaktadır. Son olarak Galaxy Flip Z ile tanıştık. Bu telefon aslında Samsung'un derslerini Galaxy Fold'dan alan yeni katlanabilir ekranı. Ancak, Galaxy Fold'un aksine, sağdan / soldan değil yukarıdan kapanıyor; Kapaklı telefonlar gibi bu eyalette satılan cep telefonları kayboluyor.ancak'a girince bir gömlek 13 bin TL'ye mal olacak Samsung'un Türkiye kadar bu cihazı satma tutkusu olduğu aşikar. Öte yandan Huawei Mate Xs, Mate X'in de yeni modeli. Mate X'e göre daha dayanıklı olmasının yanı sıra en son teknolojiyi 'sonuna kadar' kullanıyor. Ancak bu cihazın çok satması beklenmemeli. Özetle katlanabilir ekranlı telefonlar günümüzde lüks sayılabilecek cihazlardır. Onlara gerçekten ihtiyacımız olup olmadığı sorusunun net cevabı açıktır:Hayır! Aslında istediğimiz esnek ekranlı ve önümüzdeki yıllarda satışa çıkacak ince tasarımlı telefonlar … Öyle ki bu telefonlar o kadar ince ve hafif olacak ki, yanımıza alsak bile pek bir şey hissetmeyeceğiz. gömlek cebi. Akıllı telefonlar ile dünyada olup biten birçok şeyin hızla farkına varıyoruz. Ancak pek çok gereksiz bilgiye maruz kalıyoruz. Biriyle sohbet ederken bildirimler mevcut ilgi odağınızın dikkatini dağıtabilir. Özellikle akıllı saatlerin hayatımıza girmesiyle birlikte bildirimleri kaçırma şansımız pek yok gibi görünüyor. Hal böyle olunca bildirimler sürekli dikkat dağıtan ve bilgi kirliliği yaratan, yani beyni gereksiz yere meşgul eden bir özellik haline gelmiştir. Bu gerçekten ciddi bir sorundur. Öyle ki, bazı Avrupa ülkelerinde teknoloji bağımlılığından endişe duyanlar yanıt olarak tuşlu telefonlara dönmeye başladı. Teknolojiden uzaklaşma hareketinin amacı o ana odaklanmak; telefon tutsağı olmamak …

Bir günde kaç bildirim alacağınızı düşündünüz mü? WhatsApp, Instagram, Facebook, Twitter, SMS, maç gelişmeleri, hava durumu gibi birçok uygulamanın sizi sürekli sabote ettiğinin farkında mısınız?

Günün sonuna baktığımızda bildirimleri takip etmeye çalışıyoruz; Ancak bu oldukça yorucu oluyor ve çoğumuz bu olumsuz durumu fark etmiyoruz bile. Çünkü bu durum alışkanlık haline geldi. WhatsApp üzerinden gönderilen bir mesaja hemen dönmediğinizde karşı tarafın olumsuz yaklaşımı da bu 'köleliği' artırır.

Tabii ki telefonumuzdaki gelişmeleri takip etmeli ve teknoloji sayesinde izlemeliyiz. Peki bu bildirimlerden hangisi sizin için gerçekten önemli? Önemsiz bildirimleri kapatarak anı yaşamaya ne dersiniz?

Google'ın rekabet otoritesi tarafından haksız rekabete neden olduğu için cezalandırılması Google'a neden oldu. Teknoloji devi, iş ortaklarına bir mektup göndererek, yeni telefonlar için Android lisanslarının verilmeyeceğini paylaştı. Bu çok önemli bir gelişme.

Öncelikle konu ile ilgili Google'ın yaptığı açıklamayı okuyalım ve ardından yorumlarımızı paylaşalım:

"Android iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalarda, Rekabet Kurumu'nun Ağustos ayında aldığı karar doğrultusunda değişiklik yaptık. Karar verildi. Türkiye için yasalara uygun bir şekilde çalışabileceğimiz yeni partner firmalar olacak, bilgilendiriyoruz. Android telefon modelleriyle pazarlık yapmayacağımızı.

tüketiciler, mevcut cihaz modellerini satın almaya devam edebildikleri için şu anda mevcut cihazları ve uygulamaları normal şekilde çalışmaya devam edebilecekleri için Google'ın diğer ürün ve hizmetleri etkilenmeyecektir. ile çalışmaya devam ediyoruz Rekabet Kurumu'nun bu konuyu en kısa sürede çözmesi. "

Bu açıklama, satışta olan mevcut Android telefonlarda bir sorun olmayacağını ortaya koyuyor. Yani şu anda bir Android telefon kullanıyorsanız, herhangi bir sorun yaşamayacaksınız; Güncellemeleri almaya ve Google hizmetlerini sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edeceksiniz. Ancak satın alacağınız yeni bir telefon için durum böyle değil.

Yani satılmak üzere yeni bir akıllı telefon modeli satın aldığınızda, telefonunuzda Google Play uygulama mağazasını göremeyeceksiniz. Aynı zamanda YouTube ve Gmail gibi Google hizmetleri telefonlara yüklenmeyecek. Android'i Android yapan bu uygulamaların olmaması kullanıcılar için büyük bir sorundur. Peki Google Play Store olmayan bir telefon ne anlama geliyor? Örneğin, bir Samsung telefon satın aldınız. Uygulamaları Samsung'un kendi uygulama mağazasından yüklemeniz gerekir. Elbette Google Play Store'un geniş uygulama yelpazesini kullanmak mümkün değil. Google hizmetlerini kullanmak için, ilgili hizmetlere bir web tarayıcısı aracılığıyla erişmeniz gerekir.

ABD ambargosu nedeniyle Huawei'nin yaşadığı sorunun tüm Android cihazları kapsadığını düşünün. Elbette Türkiye sınırları içinde … Huawei Mate 30 serisi, Google Play mağazası çıkmadığı için Türkiye dahil birçok ülke son gelişmelerin en büyük Android markasını tehdit ettiğini söyledi. Ancak henüz net olmayan noktalar var. Örneğin, Google Play uygulama mağazasını telefonlara daha sonra yüklemek mümkün olacak mı? Bazılarına göre ilgili APK'yi internetten indirip Google Play Store'u telefonlara yüklemek mümkün olacak. Bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Ancak Google'ın buna izin vermediği bir durum da var. Bu senaryo, kullanıcılar için büyük bir soruna neden olacaktır.

Elektrikli scooterlar artık İstanbul sokaklarında rahatlıkla kullanılabiliyor. Tabii İstanbul'un her yerinde değil, belli noktalarda. Tasarımından dolayı düz zemin gerektiren yerlerde bu araçlardan rahatlıkla faydalanabiliyoruz. Avrupa'da bisiklet kullanımı çok yaygın, tabii ki Avrupa'nın düz coğrafyası bunda çok etkili. Hindistan'ın elektrikli motosiklet kiralama girişimi Bounce'u ele alalım. Şirket geçen ay 2,1 milyon müşteriyi aştığını açıklarken, elektrikli scooter kiralama girişimi Lime, faaliyet alanını genişletti ve tüm kıtalarda faaliyet göstermeye başladı. Elbette Hindistan'a olan bu yoğun ilgi, markaların da iştahını kabartıyor.

Elektrikli scooter ve bisiklet sayısındaki artış, özellikle yurt dışında fark edilir bir düzeye ulaştı. Birçok marka ürünlerini tek tek ortaya koyuyor. Ancak son dönemde otomotiv markalarının bu alana yöneldiği gerçeği ortaya çıkıyor. Araç kullanımının geleceği yavaş yavaş e-scooter, e-bisiklet ve e-motosikletlere doğru kayarken, otomobil şirketlerinin bu yeni pazardan pay almak istemesi doğal bir gelişme. Şimdiye kadar BMW, VW, GM, Audi, Peugeot ve Skoda başta olmak üzere birçok otomobil şirketi için elektrikli scooter, elektrikli motosiklet ve elektrikli bisiklet üretimine odaklandı. Ancak üretim bununla sınırlı kalmayacak ve diğer büyük markalar kendi hazırlıklarını yapmaya başladılar. SEAT tarafından üretilen yeni 125 CC elektrikli scooter motosiklet, 11 kW motora sahip. 3,8 saniyede 50 km'ye ulaşabilen yeni elektrikli motosiklet, saatte 100 km hızla gitmenize olanak sağlıyor. Ayrıca tek şarjla 115 km seyahat edebilirsiniz. İki kişinin rahatça seyahat edebileceği motorda, koltuk altında kasklar için saklama alanı da bulunuyor. Bu markanın, bildiğimiz araçların ötesinde elektrikli scooterlara ciddi bir yatırımı var. SEAT dışında Alman otomotiv devi Audi boş durmuyor ve şirket 2 bin euro elektrikli scooter Audi e-tron Scooter ile ses çıkarmayı başarıyor. Bir diğer marka Peugout, tüketicilerin beğenisini kazanan elektrikli bisiklet serisiyle öne çıkıyor. Skoda'nın sıra dışı elektrikli bisiklet ve scooter modelleri ürettiği de unutulmamalıdır.

Görünüşe göre yakın gelecekte otomotiv pazarındaki rekabetle birlikte artık büyük markaların e-scooter ve e-bisiklet pazarında pay kazanma savaşına şahit olacağız. Böylelikle yoğun olarak görmeye alıştığımız 3 kameralı akıllı telefonlardan biri olan iPhone 11 Pro Max, kare platform üzerine yan yana yerleştirilmiş 12 MP, 12 MP ve 12 MP şeklinde 3 kameraya sahip. . İPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modelleri kamera açısından iPhone 11 Pro ile aynı yeteneklere sahip. İPhone 11 Pro Max'in 12 MP ölçüsündeki ana kamerası geniş açılı fotoğraflar çekebiliyor ve f / 1.8 diyafram açıklığına sahip. Bu 26 mm kamera, telefoto kamera ile birlikte çift optik görüntü sabitleme özelliğine sahiptir. 2x optik zoom ve 10x dijital zoom ile birlikte gelen kamera sistemi, çift tonlu dörtlü LED flaş ile destekleniyor ve 4K'da 60 kare ve 1080p'de 240 kare kaydedebiliyor. İkinci 12 MP kamera bir telefoto işlevi görüyor. 52 mm lens, f / 2.0 diyafram açıklığına sahiptir. Üçüncü kamera da f / 2.4 diyafram açıklığına sahip ultra geniş açı olarak karşımıza çıkıyor. DERİN FÜZYON İÇİN GERİ SAYIM

İPhone 11 Pro'nun en önemli özelliklerinden biri bu üçlü kamera dizisi olurken, telefonlar Deep Fusion özelliğine sahip olacak. Yazılım güncellemesiyle (iOS 13.2) gelecek olan bu özelliğin bir sonucu olarak, normalde "imkansız" kalitede bir çerçeve oluşturmak için 9 fotoğraf iPhone 11 Pro Max ile birleştirilecek. Bunu dört gözle bekliyorum … Pek değil, 15-20 yıl öncesine kadar film, MP3 alır, sanatçıların albümlerinin çıkmasını bekler, bir dükkana gider ve satın almaya giderdik. Ancak Spotify ve Apple Music gibi müzik platformları bakış açımızı tamamen değiştirmeye başladı. Spotify, aylık bir ücret karşılığında kullanıcılardan makul bir ücret karşılığında tüm müzik kitaplığını kullanıcıya sunuyordu. İlk etapta bunu halletmek kolay olmadı; ancak, tek tek müzik parçalarını ödemek ve dinlemek yerine uygun bir bedel ödeyerek tüm arşivin el altında olması fikri hakim olmaya başladı. Ve bugün Spotify'ın milyonlarca üyesi var. Apple Music de Spotify'dan başka bir şey değil. Aynı şekilde televizyonlar da son teknolojiye adapte olmuş, akıllı hale gelmiştir. Akıllı televizyonlar bildiğimiz standart yayını değiştirmeye başladı. İnternet üzerinden dizi ve film izlemeye başladık. Sonra Netflix ortaya çıktı; Spotify'da olduğu gibi bu platformun özel yapımlarını aylık ücret karşılığında izleyebiliyoruz ve tek tek prodüksiyonlar satın almak zorunda değiliz. Aylık ücret ödendiği sürece tüm arşiv kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Netflix bu başarıyı yakaladığında Amazon ve Disney gibi birçok dev şirket bu alana yatırım yapmaya başladı; İnternet için özel projeler geliştirmeye başladılar. Benzer şekilde Digiturk de izleyicilere filmleri satın almak yerine kiralamanın yolunu sunuyor. Ancak tabii ki kiralama akımı bununla sınırlı kalmayacaktır. Adobe'nin 999 $ karşılığında verdiği bir yazılımı düşünün. Şirket, kullanıcılardaki bu tutum değişikliğinin satışları üzerinde olumlu bir etki yaratacağından emin olmak için özel bir çalışma yürütüyor ve bu fiyat söz konusu yazılımı 19.99 $ 'dan kullanmaya başlıyor. ay. Ayrıca yazılımın her zaman güncel olduğu garantisiyle. Kullanıcının en büyük kozu, istedikleri zaman abonelikten çıkabilmeleridir. Yani bir şeye sahip olmayan kullanıcı o yazılıma veya platforma bağımlı hissetmez ve tercihini daha rahat değiştirebilir ve kullanıcılar için maliyet çok daha düşüktür. Aynı şekilde, Nike'nin de benzer bir pilot çalışması var. Şirket, 6-9 yaş arası çocuklar için satın aldığı ayakkabılara aylık abonelik getiriyor. Yani çocuğunuz için aldığınız ayakkabı için 20 dolar ödüyorsunuz, ancak Nike bu ayakkabıyı her yıl çocuğunuz büyüdükçe veya ayakkabı yaşlandıkça değiştiriyor. İyi bir fikir gibi görünüyor.

Peki leasing yöntemi firmaların satış hacmini nasıl etkiliyor? İlk olarak, Adobe'nin 999 $ karşılığında sağlanan yazılımdan elde ettiği gelir elbette kiralama yönteminden daha yüksektir. Ancak abone sayısındaki artış ve düzenli ödemeler de bu şirketlerin kısa vadede değil uzun vadede karlı hale geleceğini ortaya koyuyor. Aynı şekilde operatörlerin şimdilik kurum çalışanları için telefon kiralama sürecini başlattığını biliyoruz.

Evet, dünya artık ona sahip olmak değil, kiralamak istiyor ve yakın gelecekte sadece arabalarımız dahil birçok şeyi kiralayacağız. Bu bize özgürlük verirken tercihimizi değiştirdiğimizde bunun maliyeti bizim için çok daha düşük olacaktır.

Şimdi size soruyorum:Bir yazılıma 500 dolar ödeyerek sahip olmak mı yoksa 19 dolara kiralamak mı istiyorsunuz? Seçim senin …

Tarihte ilk ses kaydı 1860 yılında çekilmiştir. İlk ses kaydı, gaz lambasının çıkardığı is ile kararmış kağıt üzerinde ses dalgalarının işlenmesi ile ortaya çıkan bir Fransız halk şarkısıdır. Bu, kaydedilen ve daha sonra sesleri dinlemek için silindiri çeviren ve ona "konuşan makine" adını veren bir fotoğrafın icadıyla başladı. Ses kaydında kullanılan bu silindir zamanla şekillendi ve plak olarak bildiğimiz müzik aleti oluşturuldu. Gramofonun 1887 yılında icat edilmesiyle bu durum giderek daha ilginç ve güzel bir hal aldı. Gramofon günümüzde koleksiyonerlerin en önemli parçalarından biri haline geldi. 1960'lı yıllara gelindiğinde Fransızca'dan dilimize aktarılan Kaset dediğimiz cihazlar ortaya çıkmaya başladı. 1960'tan 1990'lara kadar hüküm süren kasetler, günümüzde giderek nostaljinin parçaları haline geldi. Kaset döneminin başlamasıyla birlikte her evde geniş bir yer kaplayan kaset çalarlar yer almaya başladı. 45, 60, 90 kaset, kasetçalar, walkman giderek yaygınlaştı ve her bireyde bulunan müzik aletlerinden biri oldu. Bantla birlikte teknoloji biraz daha ilerlemiş ve böylelikle kasetten para kazanma çağı başlamıştır.

Eski günlere dönmek için bir süre kullandığım Sony Walkman-FS555 gerçekten o döneme göre oldukça yenilikçi bir cihaz. Kaseti çıkarmadan ön ve arka tarafları tek tuşla dinleme imkanına sahip olduğumuz çok kullanışlı bir özelliktir. FM radyosu da bulunan ve suya ve toza karşı oldukça dayanıklı olan Walkman-FS555 elbette bugün satışta olan bir ürün değil. Artık kaset kullanılmıyor; Ancak nostalji yapmak isteyenler için göz ardı edilemeyecek bir üründür. Ancak, Walkman'i kullanırken elbette günümüz teknolojisinin hayatımızı nasıl kolaylaştırdığını daha iyi anlama şansımız var. FaceApp, son zamanlarda gördüğümüz en ilginç uygulamalardan biri. Aslında yeni bir uygulama değil ve çıkış tarihi 2017 yılına dayanıyor. Ancak uygulama gün geçtikçe gelişmeye devam etti ve yeni güncellemelerle bugünkü halini aldı. Kullanıcıların yüzüne gelince, birçok yönden analiz etme ve yüzünüzü gençleştirme, yaşlandırma, yüzünüze bıyık veya daha birçok işlem yapma imkanına sahiptir. Ancak kullanıcılar özellikle yaşlanma özelliğini beğendi ve ünlü isimler de dahil olmak üzere pek çok kişi yaşlarını yoğun bir şekilde paylaşmaya başladı. FaceApp'ın burada çarpıcı olmasının en önemli sebebi çok uygun bir şekilde filtreleme yapabilmesidir denilebilir. Kullanıcılar yaşlılıklarını gördüklerinde, gelecekte böyle olacaklarına gerçekten inanıyorlar; Bu anlamda oldukça başarılı bir uygulamadır.

Bir fotoğrafta gülmeseniz bile FaceApp gülme efekti ile yüzünüzü sizin için gülümsetebilir. Yani hem eğlenceli hem de gerçekten rahatsız edici! Bütün bunlar olurken FaceApp'ın çok da güvenilir olmadığı haberleri görmeye başladık. Siber güvenlik uzmanları, FaceApp'ın yüz verilerini topladığını açıkladı ve uygulamanın eğlendirirken çok karanlık bir tarafı olduğunu savundu. Uygulamanın verilerinizi saklamadığını iddia etmek zor; ancak, yalnızca uygulamaya yönelik bu eleştiri zayıf kalır.

Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter ve SnapChat gibi uygulamalar yıllardır hayatımızda. Özellikle fotoğraf paylaşımının yoğun olarak yapıldığı Instagram ve SnapChat gibi platformlarda her gün kendimizle ilgili bir şeyler paylaşıyoruz. Facebook ve diğer sosyal medya kanalları tarafından yapılan FaceApp'tan çok farklı olduğunu düşünüyor musunuz?

Bu kanalları kullanırken bilgilerinizi paylaşıyor ve fotoğraflarınızı bu platformlara kendi ellerinizle yüklüyorsunuz. Ve herkes gibi bu platformlara asla% 100 güvenilemeyeceğini çok iyi biliyorsunuz. Bu nedenle, FaceApp'ın yaptığı şey, Facebook'un gerçekte yaptığından farklı değildir. Facebook'un son zamanlarda veri paylaşımı skandalı nedeniyle 5 milyar dolar para cezasına çarptırıldığını hatırlayalım. Elbette bu rakam Facebook için küçük bir miktar ve caydırıcılığı tartışılıyor; ancak, olmuş ve cezalandırılmış bir Facebook davamız var. Bu nedenle telefonunuzda kullandığınız birçok uygulama, özellikle sosyal medya araçları verilerinize erişme yetkisine sahiptir. Fotoğraflarınıza ve dosyalarınıza kendinize erişim vermelisiniz. Bu nedenle FaceApp'ın güvenliğini sorgularken yıllardır sahip olduğumuz kanallara bir göz atalım. Birkaç yıl öncesine kadar adını telaffuz etmekte zorlanan birçok kullanıcı, artık bu ismi duyunca markayı çok daha iyi tanıyor. Elbette markanın yoğun tanıtımı ve yatırımların devam etmesi bunda etkili.

Her şey Huawei lehine giderken, ABD ile olan anlaşmazlık şirketi sarsar ve hesaplar altüst olur. Huawei'nin kurucusunun yaptığı açıklama krizin bir özeti niteliğinde:30 milyar dolar zarar bekliyoruz. Bu rakamın Huawei için ne kadar büyük olduğu bilinmiyor; ancak önemli bir kayıp olduğu kesindir. Ancak sadece Huawei değil, ABD de Huawei bu sorunun her iki tarafın çıkarları doğrultusunda bir an önce çözülmesini bekliyor. Huawei merkezli şirketlerin Huawei ile çalışmaya devam edebileceğini kaydetti. Peki bu ifade ne anlama geliyor?

Satır aralarında Trump'ın açıklamasını iyi okumak gerekiyor. Elbette Trump konuşmasında Google'ın adından bahsetmedi; "Barış" a doğru bir adım olarak değerlendirebileceğimiz bu gelişme, Google'ın Huawei ile olan lisansının devam edeceğinin ilk sinyallerini veriyor. Ancak bu konu netleşmemeli; Çünkü Trump'ın bir sonraki açıklamasının tüm tabloyu değiştirmesi mümkün. Öte yandan Huawei benzer bir riski bir daha almamak için kendi işletim sistemine ağırlık verdi. Adını HongMeng OS (bazıları Ark OS olarak adlandırır) ve tamamen Huawei'ye ait olan bu işletim sistemi, Huawei'yi Android'den kurtarabilecek en büyük silahtır. Ancak Huawei'nin uzun ve zorlu bir yolu var. Bir işletim sistemi geliştirmek tek başına hiçbir şey ifade etmez. Öncelikle işletim sistemi ile ekosistemi oluşturmak ve markaları bu işletim sistemi altında toplamak gerekiyor. Bu başarılmazsa, Huawei'nin işletim sistemi pek şaka içermeyebilir. Bu, zaman alan bir süreçtir. Hiçbir şey ters gitmezse, Ağustos ayı başlarında Çin'de düzenlenecek etkinlikte HongMeng OS'yi ilk kez resmen göreceğiz.

Peki ya Android güncellemeleri? Sorun Google ile çözülecek gibi göründüğü için Huawei telefon sahipleri için güncellemelerle ilgili olumsuz bir şey yok. Android Q, bilindiği üzere Google'ın en yeni işletim sistemidir ve çok yakında telefonlara dağıtılacaktır. Huawei'nin pek çok telefonu Android Q güncellemesini alacağından, en azından şimdilik kullanıcıların endişeleneceği bir durum yok. Bakalım önümüzdeki haftalarda Huawei ve Google cephesinde bizi hangi sürprizler bekliyor? HongMeng OS neye benziyor?

Bunlara da Göz Atın

‘Pistonsuz motor ile yakıt, yağ ve motor aşınımı düşecek’

Çanakkale'de bir ilkokul öğretmeni bilgisayarda pistonsuz motorun 3 boyutlu çizimini yaptı. Öğretmen, bu motorun üretimi …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

beylikdüzü eskortavrupa yakası escortavcılar escortistanbul escortşirinevler escortbeylikdüzü escortşişli escortantalya eskortescort istanbulizmit escortescort ümraniyeantalya escortbursa escortbeşiktaş escortpendik escortligobet girişbursa escortistanbul escortligobet güncel adresbeylikdüzü escortmecidiyeköy escortsex hikayemilanobet giriş yapbakırköy escortistanbul escortroketbet güncel girisroketbet girisroketbet güncel adresiroketbahis güncel giris