YDS eğitim programı 2021'de en çok aranan konulardan biridir. Her yıl Arapçadan Rusçaya, İngilizceden Fransızcaya pek çok farklı dilde YDS sınavları düzenlenmektedir. YDS çalışma programı sıfırdan nasıl günlük veya haftalık olmalı?
YDS çalışma programını hazırlarken, daha genelden özele gitmek kafa karışıklığını büyük ölçüde azaltacaktır. Öncelikle bu süre içinde çalışmayı hedeflediğiniz konuları belirlemeli ve bu konuları daha uzun bir süreye, örneğin bir aya yaymalısınız; Bunu o ay boyunca haftalara ve sonra günlere ayırırsanız, YDS çalışma programını hazırlarken işinizi kolaylaştıracaktır.
Eğitim programları kişinin ihtiyaçlarına göre şekillenir. Bu nedenle kişi kendisine en uygun programı yapacaktır. Bu içeriğe, YDS çalışma programını hazırlarken veya YDS sınavı için çalışırken size yardımcı olabilecek küçük ama etkili ipuçları ekledik.
YDS çalışma programını hazırlarken dikkat etmeniz gereken noktalar:
Herkesin öğrenme alışkanlıkları farklıdır, sizinkini tanıyın Eksiklerinizi bulun ve bunlara konsantre olun YDS sınavı için "uygun" kaynaklar edinin Dilbilgisinin temelini güçlendirin Bir konuyu tam olarak öğrenmeden başka bir konuya geçmeyin Her gün en az 5 yeni kelime öğrenin Soruları kontrol edin out Kelime öğrenirken tekrar en iyi arkadaşınız olun
Herkesin öğrenme alışkanlıkları farklıdır, kendinizinkini tanıyın:
Bazıları duymak bir şeyi kavramak için yeterlidir, diğerleri onu birçok kez duysa da tam olarak kavrayamaz. Bunun nedeni, her birimizin farklı zihinlere ve farklı öğrenme yapılarına sahip olmasıdır. Örneğin, bir kelimeyi ne kadar uzun süre tekrar ederseniz edin, aklınıza gelmez, belki yüksek sesle söylemek, o kelimeyle ilişkili bir resim görmek veya o kelimeyi kullanmak öğrenmenize katkı sağlayacaktır.
Bir şeyi anlamadığınızda, kendinizi bunaltmak yerine, küçük molalar vermek veya Pomodoro tekniği gibi verimli çalışmak yerine. Yöntemleri denemeniz de sizin için faydalı olacaktır.
Eksiklerinizi bulun ve onlara konsantre olun:
Belki de YDS sınavına hazırlanmadan önce yapılacak ilk şey eksikliklerin olduğu yerlerdir. Kaçırdığınız sorunları belirlemek, ilerlemenize büyük ölçüde katkıda bulunacaktır. Bu sayede YDS çalışma programı yaparak gereksiz zaman kayıplarından kurtulacaksınız. En baştan başlıyorsanız, sıfırdan bir YDS çalışma programı hazırlamanın dezavantajı yoktur. Aksine daha sistematik bir şekilde ilerleyebilirsiniz.
YDS sınavı için "uygun" kaynakları edinin:
Bir kaynak satın almadan önce neyin eksik olduğuna karar verin ve bu şekilde satın alın. Ders verme konusunda bir eksiklik olduğunu düşünüyorsanız, kaynak anlatmaya yönelmeniz daha uygun olacaktır, ders verirken sorun yaşamazsanız, çözecek test ağırlıklı kaynaklara yönelmeniz daha uygun olacaktır. daha çok soru. Sınavdaki konulara odaklanan ve önceki soruları veya benzer kaynakları içeren kaynaklar sizin için en iyi seçim olacaktır. Bu sayede hem o dili öğrenecek hem de YDS sınavı için çalışacaksınız.
Dilbilgisinin temelini güçlendirin:
Dilbilgisi için YDS sınavının belkemiği olduğu söylenebilir, bu nedenle diğer konulara geçmeden önce dilbilgisi konularının üstesinden gelmek işinizi çok daha kolay hale getirecektir. Bir dil öğrenirken en çok ihtiyacımız olan gramer sorunlarından birinin bir kez olduğu söylenebilir. YDS'yi ilk önce bu konudan, zamanları öğrenerek başlatmak, öğrendiğiniz dilin altyapısını güçlendirecektir.
Bir konuyu tam olarak öğrenmeden başka bir konuya geçmeyin:
Üzerinde çalıştığınız konuyu anladığınızdan emin olana kadar diğer konuya geçmemek, odaklanmanıza katkıda bulunacak ve kafanız diğer konularla karıştırılacaktır. bu bir engel olacak. Bu yüzden öğrendiğiniz konuyu iyice anlamalı, soru çözerek kendinizi değerlendirmeli ve ardından yeni konuya geçmelisiniz. Problem çözme burada size büyük katkı sağlayacak, öğrendiğiniz konu ile ilgili soruları çözmek hem konuyu anlamanızı ölçecek hem de farklı soru türleri görmenize neden olacaktır.
Her gün en az 5 yeni kelime öğrenin:
En azından dil bilgisi öğrenirken dil bilgisi öğrenmek de aynı derecede önemlidir. Dilbilgisi içeren kaynaklar olduğu için, YDS sınavlarında çıkan ve görünebilecek kelimeleri çalışmanıza yardımcı olacak bir kaynağa ihtiyacınız olabilir. Bu kaynaklar, YDS sınavındaki 5 soruluk kelime sorularına katkı sağlamakla kalmayacak, paragraflarda veya çeviri sorularında karşılaşabileceğiniz kelimelerin öğrenilmesine de katkı sağlayacaktır.
Her gün 5 yeni kelime öğrenmek, kelime bilginizi beklediğinizden daha fazla geliştirecektir. İlk başta küçük ve etkisiz görünse de, zamanla her gün yeni kelimeler öğrenmenin ne kadar etkili olduğunu anlayacaksınız. Ayrıca orijinal altyazılı dizi veya filmleri izleyebilir ve bilmediğiniz kelimeleri not edebilirsiniz. Cümle içerisinde yer aldığından ve kullanıldığı durumu görsel olarak görebildiğiniz için o kelimeyi kafanıza daha kolay sokabilirsiniz.
Soruları kontrol edin:
Öğrendiğiniz konulardan çıkan soruları çözerek fikir sahibi olabilirsiniz. Her konuyu öğrendiğinizde, önceki sınavlarda neler olduğuna bakmak ve o konuyla eşleşen türde soruları çözmek işinizi kolaylaştıracaktır. Konuyu konu bazında çözmeseniz bile soruları deneme sınavı şeklinde de çözebilirsiniz.
Kelimeleri öğrenirken en iyi arkadaşınız olmanıza izin verin:
Dil öğrenmenin ve öğrendiğiniz şeyleri kalıcı hale getirmenin yolu yine geçer. Kelimeleri kalıcı olarak öğrenmek için birkaç kez okumak yeterli olmayabilir. Öğrendiğini düşündüğün kelimeleri daha sık tekrar etmelisin ki onları tam anlamıyla zihnine yerleştirebilesin. O gün öğrendiğiniz kelimeleri küçük bilgi kartlarına yazabilir ve gün içinde ara sıra kontrol edebilirsiniz.