Alınan tedbirler sayesinde Mayıs ayında bir günde görülen yeni vaka sayısı onlarca düştü. Ancak ani işyeri açma kararının ardından vaka sayısı yeniden artmaya başladı.
Yolsuzlukla yargılanan Başbakan Netanyahu, resmi ikametgahı önünde toplanan kalabalığın protestolarının hedefi oldu. İsrail, salgının ilk aşamalarında katı önlemler uygulayan ve sınırlarını kapatan ilk ülkeler arasında yer aldı. İşyerleri kapandı, İsrailliler evlerini terk etmedi. Tel Aviv'de Perşembe günü yüzlerce kişi yeni karantina tedbirlerini protesto etti. Bu kişiler arasında, önlemlerin etkili olmayacağını savunan doktorlar ve bilim adamları da vardı. İsrailliler evlerinden sadece 1 kilometre uzağa gidebilecek. Yiyecek ve ilaç alışverişi, kamuya açık işyerinde çalışma, protestolara katılma ve evcil hayvan bakımı yasak kapsamına girmez. Bu oran, kişi başına düşen vaka sayısı açısından dünyadaki en yüksek oranlardan biridir.
Salgın başladığından beri İsrail'de toplam virüs vaka sayısı 175 bin. Ülkede en az 1.169 kişi öldü.
VOA
İsrail'de hükümet, salgınla mücadeleden olumsuz etkilenen ekonomi ve daha önceki karantina önlemleri nedeniyle eleştiri hedefi konumunda. İsrail Başbakanı Netanyahu, hükümetin mayıs ayında restoran, bar, park ve yüzme havuzu açmaya karar vermesinin ardından yaptığı açıklamada, “Ekonomiyi desteklemek ama aynı zamanda hayatınızı kolaylaştırmak istiyoruz. Dışarı çıkıp normale dönmeni ve bir kahve veya bira içmeni istiyoruz. Her şeyden önce tadını çıkarın. ”Şu anda İsrail'de 46 bin koronavirüs vakası var. Hastanede tedavi gören en az 577 kişinin durumu ağır. Yeni tedbirlere göre, daha önce açılan neredeyse tüm işyerleri kapatılacak. Kalabalık toplanmasını önlemek için çok katı kurallar getirildi.