Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) çalıştayında 6 yıl önce çıkan yangından kurtarılan tek araç olan Evrim-3, ekibin geliştirilmesiyle Robotaxi Yolcu Otonom Araç Yarışması'nda birincilik kazandı. üyeler.
"Fire Evolution-3'ten kurtarabileceğimiz tek aracımız"
Sakarya'dan yola çıkan ve Türkiye birinciliği elde eden projeler, dünyayı açarak daha geniş bir kitleye ulaşmak istediklerini ifade ederek, "2014 yılında Türkiye BİRİNCİLİĞİ atölyemizden sonra güneş enerjili aracımızı kazandık a Tüm araçlarımız yandı Yangından kurtarabildiğimiz tek aracımız Evolution-3'tür.Evolution-3'ü otonom bir araca dönüştürmeyi hedefledik.Yangın sonrası bu araçla katıldığımız yarışta birincilik kazanmamız bizim sembolümüzdü. küllerimizden başarılı doğum.
"Önümüzdeki yıl da ivme ile devam etmeyi hedefliyoruz"
Rektör Savaşan, üniversitelerin öğrencilerin hayallerine gereken desteği vermeleri gerektiğini belirterek, göstermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Ekip üyesi ve Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Mert Yavuz da iki yıldır ekip olarak otonom yarışlara katıldıklarını belirtti.
Yarışlarda büyük deneyimler kazandıklarını kaydeden Kurba, n, "Bu yıl aracımızı sabit bir hızla sürdük. Aracımızın tasarımında ve dışında bazı revizyonlar yapacağız. Otonom projelerine döndüklerinde aynı aracı kullanmaya karar verdiklerini belirten Cross, otonom yazılımlar hazırladıklarını ve sponsorlardan sağladıkları donanımı araca eklediklerini söyledi.
Yavuz, ilk sıraya geldiklerini belirtti. Takım arkadaşları ile geçen yıl edindikleri deneyimleri temel alarak, bu yarışmada öncü ekip olarak birinciliği kaybetmeden devam etmeyi hedeflediklerini belirterek, SAİTEM'in alternatif enerji konusunda yenilikçi projeler üretmek amacıyla 2003 yılında kurulduğunu ifade etti. Araya giren süreçte çok sayıda elektrikli araç ürettiklerini ve sonunda otonom bir araç hazırladıklarını kaydeden Cross, SAİTEM'in önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Savaşan, "Bu yıl SAİTEM'in otonom araçlarda birinciliği bizleri onurlandırdı, gururlandırdı. Kendi başına böyle bir işi üstlenmek önemlidir. İşi tamamlamak için farklı disiplinlerden arkadaşlar bir araya geliyor. Derecesi alınmasa bile, bu kadar çok gencin bir amaç için bir araya gelmesi başlı başına değerlidir. Yeni tip koronavirüse rağmen öğrencilerin bu süreci devam ettirdiklerini ve iyi bir sonuç elde ettiklerini ve bu nedenle gurur duyduklarını anlatan Savaşan, "TEKNOFEST organizasyonu gençlere hedef koyuyor. Bu da olabilir. Hedeflenen çalışan gençler soyunuyor. Bu ekosistemin kurulması ülkemiz için topluca iyi kabul edildi. bu gençler Türkiye'ye katma değer açısından çok fazla hayat kattıklarını düşünüyor. Allah'ın yolunu açacaksın. "ifadeleri kullandı.
SAİTEM takım kaptanı, Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Belemir Crossover, takımın önceki yıllarda kullandığı elektrikli aracı geliştirdiklerini ve katıldığı yarışlarda derece kazandıklarını açıkladı.
Başarıyla geçen takım üyeleri. Evrim-3 ile kursu tamamladı TEKNOFEST kapsamında Kocaeli Bilişim Vadisi'nde düzenlenen Robotaxi Yolcu Otonom Araç Yarışması'nda mutlu sona ulaştı.
Rektör Prof.Dr. Fatih Savaşan, Anadolu Ajansı'na (AA), gayretli olduğunu söyledi. Üniversitenin içinde yer alan topluluklar ve SAİTEM'in aralarında önemli bir yere sahip olduğu Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Mustafa Kurban, Bilişim Vadisi yarışlarında işaret tanıma görevlerini tamamlayan ve parkuru doğru rotayla bitiren tek takım olduklarını belirtti.