Bilim adamları, dünyadaki bitki türlerinin yaklaşık yüzde 40'ının neslinin tükenme riski altında olduğunu ortaya çıkardı.
Kew'in bilim direktörü Prof. Alexandre Antonelli, BBC'ye bitki türlerini belirlemek için zamana karşı yarıştıklarını söyledi. "Zamana karşı yarışı kaybediyoruz çünkü türler bulabildiğimizden ve isimlendirdiğimizden daha hızlı yok oluyor." Nesli tükenme riski altındaki bitki türlerinin sayısının yaklaşık 140 bin olarak tahmin edildiğini vurgulayan raporda, ilaç üretiminde 723 bitki kullanıldığı kaydedildi.
BBC'nin haberine göre İngiltere'deki Kew Kraliyet Botanik Bahçeleri, 42 ülkeden 210 bilim insanının katkılarıyla yeni bitki türlerinin belirlenmesi için hazırlanan Dünyadaki Bitki ve Mantarların Durumu raporunu yayınladı.
2019 yılında 1942 bitki ve 1886 yeni mantarın tespit edildiği bilim adamları tarafından açıklandı.
Raporda 2016 yılında yüzde 21 oldu. Tespit edilen bitkilerin yok olma riskinin bu yıl itibarıyla 39,4'e yükseldiği belirtildi.
Uzmanlar, bitki türlerinin yok olmasına en büyük tehdidin, iklim değişikliği nedeniyle yağmur ormanları gibi doğal yaşam alanlarının tarım alanlarına dönüşmesi olduğunu belirtiyor.
Raporda dünya nüfusunun 7,8 milyardan 10 milyara çıkması ve küresel nüfusu besleyecek yeni besin kaynaklarının beklendiği raporda, ihtiyaca dikkat çekilirken, 7 binden fazla yenilebilir bitki türünün gıda olarak kullanılabileceği paylaşıldı. milyonlarca insan için kaynak.